Mediacourant.nl » ‘Mark Rutte profiteert van schreeuwende Groningers’

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geplaatst op dinsdag 07 maart 2017 om 14:08

Premier Mark Rutte zal ervan profiteren dat hij maandagavond compleet werd uitgejoeld door de woeste Groningers in het publiek van Pauw & Jinek. Dat denkt WNL-presentatrice Margreet Spijker, heeft ze gezegd op Radio 1. Rutte werd in de talkshow geconfronteerd met een stel hysterische Groningers. “De premier had alle sympathie bij mij, want zo doe je het niet. Het was echt een heel naar moment. Ik denk zelfs dat het voor Rutte positief uitpakt, want hij had de sympathie van de kijker thuis.

Het leek wel een volkstribunaal, aldus Spijker. “Het nare is: de gasten kwamen er ook niet goed uit. Ze hebben zo’n goed punt, maar nu leken ze heel agressief.

Kees Boonman, politiek journalist van EenVandaag, denkt dat Spijker gelijk heeft. “Ik denk niet dat het zo gepland was, maar het liep wel een beetje uit de hand. Ik vraag me af voor wie de winst hier was. Mensen hebben altijd compassie met de onderliggende partij, hoewel dat een beetje raar is om te zeggen over de premier en de grootste partij van Nederland, maar goed. In dit geval was het toch Rutte.”

Rutte was de underdog, omdat hij machteloosheid uitstraalde, aldus Boonman. “Het was de premier die de greep over het proces aan het verliezen was, want hij was verbaasd en dacht: wat is hier aan de hand?

Foto: RTL

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » ‘Mark Rutte profiteert van schreeuwende Groningers’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *