Mediacourant.nl » Na Floortje ook Art naar het einde van de wereld

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geplaatst op donderdag 30 maart 2017 om 12:25

Art Rooijakkers begint vanavond op NPO 1 met een spin-off van de grote NPO 1-hit Floortje Naar Het Einde Van De Wereld. In Helden van de Wildernis gaat Rooijakkers net als Floortje Dessing naar verre buitenlanden om mensen te bezoeken in afgelegen gebieden. Dat klinkt als Art Naar Het Einde Van De Wereld, merkt het AD op in een interview met de presentator. “Omdat we op reis gaan en mensen ontmoeten, bedoel je?”, reageert de 40-jarige Rooijakkers quasi-verbaasd.

Waar Dessing allerlei soorten mensen ontmoet, richt Rooijakkers zich alleen op mensen die huis en haard achterlieten omdat ze van de wildernis houden. “In de nieuwe zesdelige serie bezoekt hij deze natuurbeschermers in de prachtige en ongerepte natuurgebieden waar zij wonen en ziet met eigen ogen welke zware offers zijn brengen.

Waar Floortje Naar Het Einde Van De Wereld door de VARA gemaakt wordt, is Helden van de Wildernis een product van Avrotros. Die omroep spreekt van ‘een ode aan de pracht van de natuur en aan de passionele inzet van mensen die hun leven wijden om haar te beschermen’.

Rooijakkers in het AD (via Blendle): “Ik doe dit vooral om te laten zien hoe mooi onze planeet is, zoals de Britten dat zo fantastisch doen met natuurdocumentaires als Planet Earth. Ons budget is helaas maar een fractie van de miljoenen die de BBC per aflevering kan besteden, maar we doen een dappere poging.

Helden van de Wildernis begint vanavond om 20.30 uur op NPO 1, het tijdslot waarop vorige week nog de finale van de dramaserie KLEM te zien was.

Foto: Avrotros

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » Na Floortje ook Art naar het einde van de wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *