Mediacourant.nl » NOS-ster ergert zich aan ‘media-zijn-partijdig’-verwijt

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

NOS-sterverslaggever Xander van der Wulp ergert zich steeds vaker aan politici die te pas en te onpas met het verwijt komen dat media gekleurd zijn. Dat zegt hij in een interview met Het Parool. In ons land is het vooral Geert Wilders die tegen alle media briest, vooral sinds Donald Trump. Maar ook andere politici volgen hun voorbeeld, aldus Van der Wulp. “Druk van politici en hun spindoctors hoort erbij, maar als ze Trump willen nadoen, wordt het vermoeiend“, zo laat hij weten.

Politici maken die verwijten vooral voor de bühne, aldus Van der Wulp. “Met Geert Wilders kun je achter de schermen heel normaal praten over de partijstrategie, maar vóór de camera valt hij jouw geloofwaardigheid aan als dat zo uitkomt.”

Henk Krol gaf daar onlangs ook een voorbeeld van: als hij geen uitweg weet, zegt hij dat wij een tv-station zijn met vooroordelen. Dat doen Wilders, VNL en Baudet graag omdat ze aandacht genereren. Ik snap de strategie daarachter wel, maar het is ook wel­eens vermoeiend.

Het vermoeiende is dat er altijd wordt gedacht dat je een bepaalde invalshoek hebt, aldus Van der Wulp. “Ik denk dat de ellende in de VS begon door de sterke kleuring van stations als Fox, waardoor je bij voorbaat alleen nog maar ziet wat je wilt zien. Volgens mij heeft dat ertoe geleid dat media niet meer geloofd worden.

Dat baart Van der Wulp zorgen. “Het is een zorgelijke ontwikkeling dat veel mensen een direct bericht van Wilders op Twitter meer vertrouwen dan de NOS.

Meer dan ooit moeten journalisten uitleggen hoe ze te werk gaan. “Zeker, bijvoorbeeld dat je in een analyse vertelt dat Wilders bijna nooit beschikbaar is voor de media.

Er zijn immers nog mensen die denken dat programma’s als DWDD, Pauw en Jinek Geert Wilders boycotten. Iedereen vraagt hem als gast, maar hij komt gewoon nooit”, besluit hij in de krant.

Foto: NOS

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » NOS-ster ergert zich aan ‘media-zijn-partijdig’-verwijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *