Mediacourant.nl » NOS voor het eerst met verkiezingsshow op ‘day after’

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geplaatst op maandag 13 maart 2017 om 14:00

De NOS komt voor het eerst met een verkiezingsprogramma op de ‘day after’, de dag na de Kamerverkiezingen. Op donderdag brengt de omroep tussen 12.00 en 14.00 uur het programma Nederland Kiest: Het Vervolg op de buis bij NPO 1. Dat heeft de omroep laten weten. Het is een speciale uitzending. “In Het Vervolg probeert de NOS de politiek met het land te verbinden. Een bijzondere uitzending want niet eerder heeft de NOS zo’n uitzending gemaakt“, zo laat een woordvoerder weten.

Het wordt een programma, gepresenteerd door Annechien Steenhuizen, waarin thema’s als zorg, het klimaat, veiligheid, integratie, waarden en normen, economie en onderwijs aan bod komen. “We laten zien welke keuzes de kiezers hebben gemaakt en maken tegelijk de verbinding met de landelijke politiek.”

Dat doet de NOS door op verschillende locaties met verschillende kiezers te praten. “Onze verslaggevers zijn in Zaandam, Roosendaal, Rotterdam, Apeldoorn, Rijs en Roermond. Wat betekent de verkiezingsuitslag voor de kiezers daar? Welke beloftes willen ze terugzien?

Uiteraard zijn er ook NOS-verslaggevers in Den Haag, waar de partijen bijeen zullen zijn. “In de studio zit Xander van der Wulp voor de politieke duiding, de cijfers worden gepresenteerd door Mark Visser. Studiogast is Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau.”

Foto: NOS

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » NOS voor het eerst met verkiezingsshow op ‘day after’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *