Mediacourant.nl » NPO-kijkcijferexpert René van Dammen plots overleden

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Kijkcijferexpert René van Dammen (63) van de NPO, bij het grote publiek van enkele optredens in De Wereld Draait Door en vorige week nog te zien in het NPO 3-programma What The Hague, is maandagavond onverwacht overleden. Dat heeft de NPO bekendgemaakt. Van Dammen werkte veertig jaar bij de NPO en gaf daar adviezen aan vele tv-makers, die zijn specifieke kennis over de kijker en over kijkcijfers buitengewoon op prijs stelden. Voortaan zullen zij het zonder hem moeten stellen.

NPO-baas Shula Rijxman is verslagen door het nieuws. “We kennen René als een vakman die leefde voor de publieke omroep. Iemand die met passie en humor programmamakers adviseerde hoe programma’s nog beter konden worden bekeken.”

Met zijn FC Groningen-sjaal en zijn eeuwige petje wist hij collega’s en programmamakers op zijn eigen authentieke en charmante manier te inspireren om het beste uit programma’s te halen. Met zijn directe, kritische en tegelijkertijd humoristische stijl wist hij altijd te prikkelen. De publieke omroep gaat een markante persoonlijkheid missen“, laat ze weten.

Ton F. van Dijk, voormalig baas van NPO 1, zegt: “Wat een verschrikkelijk triest bericht. Wens familie sterkte. Als ik René van Dammen vroeg een beleidsstuk te schrijven, hing hij briefje op z’n deur met: ‘Ik heb strafwerk.’ Uniek iemand is er niet meer.

NRC’s mediajournalist Wilfred Takken weet dat Van Dammen thuis voor de tv zat toen hij overleed. Van Dijk: “In het harnas gestorven dus. We zullen hem enorm missen.

Tv-kenner Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant: “Ach, René van Dammen, het geestigste kijkcijfergeweten van Hilversum… #RIP

RTL-ster Luuk Ikink spreekt van ‘sneu nieuws’. En Ron Vergouwen, de tv-recensent van MAX, laat weten: “Hij zal enorm gemist worden, mooie kleurrijke man. Ik sprak ‘m afgelopen zondag nog voor m’n mediarubriek op NPO Radio 1.

3FM-dj Wijnand Speelman: “Heel verdrietig nieuws: Een prachtig mens is veel te vroeg heen gegaan.”

Stijn Bronzwaer, adjunct-hoofdredacteur van NRC, zegt: “Wat verdrietig. Geweldige man, en cultfiguur in Hilversum.

Foto: VARA

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » NPO-kijkcijferexpert René van Dammen plots overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *