Mediacourant.nl » PVV vindt dat The Voice Kids aan asielpropaganda doet

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geplaatst op vrijdag 03 maart 2017 om 9:23

PVV-Kamerlid Martin Bosma vindt dat het RTL 4-programma The Voice Kids aan asielpropaganda doet. Dat laat de mediawoordvoerder van de partij van Geert Wilders weten op Twitter. De 13-jarige deelnemer Jean Gharibian, die uit Syrië komt, wordt op sociale media uitgemaakt voor leugenaar, omdat er niets blijkt te kloppen van het verhaal dat hij in de RTL 4-show ophield. Hij was gevlucht uit Syrië, zijn vader was dood, zijn huis verwoest en naar school gaan was te gevaarlijk.

Enkele dagen na zijn optreden in The Voice Kids afgelopen vrijdag werd duidelijk dat zijn vader helemaal niet dood is. Die heeft zich namelijk gemeld bij de media. Volgens de moeder van Jean heeft zij tegen haar zoon gelogen dat zijn vader dood is, vanwege een ruzie tussen het koppel.

Het AD pakt vandaag verder uit met het verhaal. “Nu blijkt dat niet alleen zijn vader leeft, maar ook dat hij in Libanon – en dus niet in Syrië -naar school ging. Moeder Sevan Tavik Madarian woonde met haar kinderen Jean en Patil in een buitenwijk van de hoofdstad Beiroet“, meldt het dagblad.

De NOS meldde woensdag al dat de zaak behoorlijk wordt gepolitiseerd ‘doordat er regelmatig naar de PVV en Geert Wilders wordt verwezen’.

De PVV laat nu zelf van zich horen. Bosma: “Asielpropaganda, fakenieuws. Hij komt uit Beiroet. Zijn vader leeft.

Een woordvoerder van de jonge Voice-kandidaat laat weten dat hij ‘kapot, verdrietig en geschokt’ is. Hij ziet op tegen de reeds opgenomen afleveringen van The Voice Kids die binnenkort op de televisie komen.

Foto: RTL

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » PVV vindt dat The Voice Kids aan asielpropaganda doet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *