Mediacourant.nl » Roderick Veelo: ‘Mediahetze tegen Thierry Baudet’

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geplaatst op vrijdag 31 maart 2017 om 11:41

Roderick Veelo, bekend van RTL Nieuws, vindt dat er een mediahetze gevoerd wordt tegen het nieuwe Tweede Kamerlid Thierry Baudet. Dat zegt hij in een column op de RTL-site en heeft hij toegelicht op Radio 1. Veelo walgt ervan. “Ik constateer een hetze tegen Thierry Baudet. Een hetze die zeer onfris aan het worden is. Er worden voortdurend drie etiketten herhaald: Baudet verheerlijkt vrouwenverkrachting, Baudet is een racist en Baudet is een fascist“, aldus de journalist op de radio.

Het gebeurt volgens Veelo ‘niet alleen in de krochten van het internet’. “Maar ook in opiniestukken van de Volkskrant en door bekende mensen op social media. Er vindt dus naar mijn idee een demonisering van Baudet plaats die ruimte geeft aan op de persoon gerichte agressie.”

Hij walgt vooral van een tweet van een columnist van de VARA-site Joop.nl. “Er is een columnist van de VARA, Joop.nl, die hem openlijk een ernstig ongeluk toewenst. Ik vraag me af wat die mensen bezielt.”

Een van de mensen op wie Veelo kritiek heeft is Erik van Muiswinkel. Hij mocht op Radio 1 reageren op Veelo: “Ik vraag me al een tijdje af wat Roderick Veelo bezielt. Thierry Baudet is een buitengewoon onfrisse nieuwkomer in de Tweede Kamer.”

Van Muiswinkel twitterde dat Baudet aangevallen moet worden. “Iedere vorm van ironie, sarcasme of humor wordt onmiddellijk misverstaan. Met aanvallen bedoel ik niet iemand op zijn bek slaan. Natuurlijk bedoel ik het verbaal.”

De column ‘Onverdraagzaam links kiest wéér voor karaktermoord’ van Roderick Veelo kunt u lezen op de website van RTL Nieuws.

Foto: RTL

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » Roderick Veelo: ‘Mediahetze tegen Thierry Baudet’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *