Mediacourant.nl » Roemer vindt geschreeuw tegen Rutte op tv goed

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geplaatst op dinsdag 07 maart 2017 om 11:35

SP-leider Emile Roemer vindt het goed dat de boze Groningers die maandag in Pauw & Jinek zaten even goed konden leeglopen tegen minister-president Mark Rutte. Dat heeft hij vanmorgen gezegd in het programma Goedemorgen Nederland. Pauw & Jinek leek met die hysterische Groningers in de studio even omgedoopt tot Jinek Springer. Roemer: “Ik weet niet of hij van tevoren geïnstrueerd is dat het zou kunnen gaan gebeuren, maar ik vind het wel goed dat mensen hun verhaal kunnen doen.”

De Groningers kregen eindelijk een hoofdpodium om hun verhaal te doen, aldus Roemer. “Ze zitten er al jarenlang tegen te vechten en ze voelen zich echt in de steek gelaten. Als jouw huis elke keer staat te bibberen en je krijgt nul op rekest van Den Haag, dan word je ook boos. Het is goed dat dat eens een keer op televisie komt.”

SP-icoon Jan Marijnissen gebruikte het boegeroep van de Groningers om makkelijk te scoren tegen Rutte. Volgens Marijnissen neemt Rutte de klachten niet serieus en zou hij wél in actie komen als de bevingen in de Randstad gebeurden. Rutte daarop: “Dit is de verkeerde vorm van populisme. Ik maak hier echt bezwaar tegen.

Roemer steunt Marijnissen: “Het is heel duidelijk een vergeten groep. Volgens mij zei Jan het zelf: ‘Als het in Amsterdam was gebeurt en er staat één huis scheef, dan heb je elke dag live televisie.’ In Groningen gaat het om 75.000 mensen en die worden gewoon in de steek gelaten. Dat zij nu een keer goed gehoord zijn, vind ik heel erg goed.”

Foto: WNL

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » Roemer vindt geschreeuw tegen Rutte op tv goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *