Mediacourant.nl » RTL 5 met nieuwe tv-show Rappers Achter De Tralies

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geplaatst op woensdag 22 maart 2017 om 9:00

RTL 5 komt met een nieuw programma waarin vier rappers die populair zijn bij de jeugd aantonen hoe belabberd het in het buitenland gesteld is met mensenrechten en de vrijheid van meningsuiting. De tv-reeks wordt gemaakt in samenwerking met Amnesty International. Dat heeft het station laten weten. De vier gezichten van Rappers Achter De Tralies zijn Ronnie Flex, Willie Wartaal, Mr. Polska en Bokoesam. Tijdens de opnames deed het muzikale viertal onderzoek op drie continenten.

Amnesty International vindt het belangrijk om de belabberde staat van de vrije meningsuiting aan de kaak te stellen. “Mensen overal ter wereld worden opgepakt, onterecht veroordeeld en zelfs gemarteld om hun mening. De rappers roepen Nederlanders op een petitie te tekenen om deze mensen vrij te krijgen.”

Het persoonlijke doel van de rappers is het verzamelen van 100.000 handtekeningen om gevangenen, die onterecht vastzitten, vrij te krijgen. “Zij reizen daarvoor naar Rusland, Mexico en Zimbabwe om met eigen ogen te zien hoe de regeringen hiermee omgaan.”

De rappers verwonderen zich tijdens de reis over andere culturen en ontmoeten lokale rappers. “Op hun beurt reageren de inwoners uit die landen ook op dit bijzondere viertal. Ze verschijnen onder meer op het Rode Plein in Moskou en worden in Zimbabwe aangevallen door een buffel.”

Willie Wartaal en Mr Polska reizen in Rusland naar de verste uithoeken van Siberië om een gevangenis te bezoeken en krijgen daar de schrik van hun leven. “In Zimbabwe ondervinden de rappers aan den lijve de ijzeren hand van dictator Mugabe.”

De rappers beseffen hoe bijzonder het is dat je in Nederland voor je mening kunt uitkomen. Met een rap die de vier maken tijdens het programma onderstrepen ze hun vrijheid van meningsuiting.”

De eerste aflevering is op dinsdag 4 april om 21.30 uur.

Foto: RTL

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » RTL 5 met nieuwe tv-show Rappers Achter De Tralies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *