Mediacourant.nl » ‘Te veel NPO-programma’s zijn personality-driven’

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geplaatst op vrijdag 31 maart 2017 om 12:20

Er zijn in dit tijdperk wel héél veel programma’s bij de NPO die personality-driven zijn. Het is een beetje te veel van het goede. Dat vindt tv-recensent Julien Althuisius, laat hij vandaag blijken in de Volkskrant. Het nieuwste voorbeeld is Helden van de Wildernis, het nieuwe NPO 1-programma van Art Rooijakkers. Althuisius was gisteren een van de 1,2 miljoen kijkers van de première. “Helden van de Wildernis is weer een programma waar het om de presentator draait“, klaagt hij.

Het programma gaat over mensen die huis en haard hebben verlaten om in de wildernis te gaan wonen. Dat levert mooie plaatjes op, vindt ook Althuisius. “Maar ondertussen ging de eerste aflevering van Helden van de Wildernis te veel over Art Rooijakkers.

Het was een lichte egotrip, lijkt Althuisius te willen zeggen. “Onder een serie van luidkeelse ‘wauws’ en ‘niet normaals’ vergaapte de boy wonder van de Avrotros zich aan wilde olifanten, prachtige vergezichten en jagende jachtluipaarden. Tussendoor schreef hij in zijn dagboek en dacht hij hardop na.

Althuisius gunt Rooijakkers zijn safari van harte. “Alleen, wat moet ik ermee?”, zegt de tv-kenner, die afvraagt of het programma wel écht over de pracht van de natuur gaat. “Of over de indrukken en ontroering van Art Rooijakkers die op reis is?

Het is bij de NPO ‘schering en inslag’ met programma’s waarbij de presentator belangrijker is dan het onderwerp, vindt de tv-recensent.

De tv-recensie ‘Art of the deal’ van Julien Althuisius kunt u lezen in de Volkskrant (via Blendle).

Foto: Avrotros

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » ‘Te veel NPO-programma’s zijn personality-driven’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *