Mediacourant.nl » ‘Tim Douwsma, ik zorg dat je nooit meer werk krijgt’

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geplaatst op woensdag 01 maart 2017 om 15:05

Tim Douwsma kijkt nog altijd met gemengde gevoelens terug op zijn deelname aan de SBS 6-show So You Wannabe A Popstar?, waarmee hij in 2007 nationale bekendheid verwierf. Dat zei de presentator en zanger vannacht in het WNL-programma ‘t Wordt Nu Laat op Radio 2. Douwsma werd vijfde in de show en kreeg een contract aangeboden. “Ik kreeg een platencontract onder mijn neus gedrukt, waar ik heel bewust nee tegen zei, maar dat was wel heftig. Het was een heel slecht contract.

Het was een wurgcontract, aldus Douwsma. “Ik had gelukkig iemand om me heen die ernaar gekeken had en zei: ‘Dit moet je niet tekenen, want dan zit je voor de rest van je leven vast en dat wil je gewoon niet.’ Ik weet nog heel goed dat ik toen 18 was, ik naar die man liep en zei: ‘Het spijt me zeer, maar ik ga dit niet tekenen.’”

Deze bewuste meneer vatte dat niet goed op. “Ik vergeet nooit wat hij zei: ‘Je tekent vandaag en anders zorg ik ervoor dat je nooit meer aan de bak komt.’ Dat soort dingen werden tegen mij gezegd als 18-jarige. Dat komt dan wel even aan als gewone jongen die meedoet aan een talentenjacht en dan terechtkomt in een wereld die je niet kent. Dat vormt je zeker als mens.”

Aan een talentenjacht meedoen is niet alleen maar leuk, aldus Douwsma. “Het komt steeds meer naar buiten en daar mag ook wel eens aandacht aan gegeven worden: als jij gewoon een jongen bent van 17 of 18 en je komt uit een dorp in Friesland en doet eens mee aan een talentenjacht, dan word je ineens gehuldigd en is er een gekkenhuis. Ik dacht ook: nu gaat het gebeuren, nu word ik een superster!

De realiteit is dat je twee maanden later gewoon weer thuis op de bank zit en ik gewoon weer achter de bar moest gaan staan. Dat zijn harde lessen. Ik voelde ook veel jaloezie, van: ‘Zie je wel, met hem wordt het niks!” Dat heeft me drive gegeven.

Inmiddels heeft Douwsma een carrière en heeft hij zelfs zelf een talentenjacht gepresenteerd: de SBS 6-show The Next Boy/Girl Band. “Ik heb heel erg tegen de kandidaten gezegd: ‘Geniet van het moment, maar het begint pas hierna.’ Als het programma ophoudt, sta je weer met beide benen op de grond en sta je ergens op te treden op vrijdagavond, waarvan je denkt: wat doe ik hier in godsnaam?

Foto: WNL

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » ‘Tim Douwsma, ik zorg dat je nooit meer werk krijgt’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *