Mediacourant.nl » Tunahan Kuzu komt vanavond niet naar slotdebat NOS

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Tunahan Kuzu, de leider van DENK, heeft zijn deelname aan het NOS-slotdebat vanavond op het allerlaatste moment afgezegd. Dat meldt NOS-verslaggever Ron Fresen zojuist op Twitter. De afzegging van Kuzu, die er al tijden van wordt beschuldigd de lange arm van de Turkse president Erdogan te zijn, komt op een verdacht moment: op dit moment is er een zware diplomatieke crisis tussen Nederland en Turkije. “En dan is daar de afzegging die je wist dat zou komen?“, zegt Fresen.  

Volgens Fresen heeft Kuzu voor zijn afzegging een andere reden bedacht dan de diplomatieke crisis. “Hij wil niet in discussie met ‘xenofobe’ Jan Roos.

Hans Andringa, politiek verslaggever van de NOS, legt wel de link met de Turkije-crisis. “Denk trekt zich terug uit NOS-debat. Heeft volgens Kuzu niets te maken met Turkije-rel, maar plotseling ‘met xenofobe/homofobe Jan Roos.

Roos, partijleider van VNL, laat op Twitter weten: “Denk is niet alleen gevaarlijk, ze zijn nog laf ook. De man die Nederland wil opdelen verwijt mij xenofobie? Een laf schoothondje van Erdogan is het.”

Kuzu staat ook geen media toe op de partijbijeenkomst van Denk op de dag van de Tweede Kamerverkiezingen.

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van de NOS zegt in een reactie dat hij het afzeggen van Denk op het allerlaatste moment erg jammer vindt. “Het lijsttrekkersdebat bij de NOS aan de vooravond van de verkiezingen is voor alle partijen een uitgelezen kans om de kiezer te bereiken. Het is spijtig dat Denk daar geen gebruik van maakt.

Verder verbaast het Gelauff dat de afzegging op de valreep komt. “Al eind vorig jaar zijn we het overleg met de partijen gestart, ook met Denk. Dat ze in debat zouden gaan met Jan Roos is via loting bepaald en dat staat al bijna anderhalve maand vast.”

De opengevallen plek in het debat zal niet worden opgevuld met een andere lijsttrekker, het debat waar Denk-lijsttrekker Kuzu aan zou meedoen gaat nu tussen Jan Roos van VNL en Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren.

Foto: NOS

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » Tunahan Kuzu komt vanavond niet naar slotdebat NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *