Mediacourant.nl » Wilders ziet zich niet als verliezer EenVandaag-debat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geplaatst op dinsdag 14 maart 2017 om 13:21

Geert Wilders ziet zichzelf niet als de verliezer van het door 2,3 miljoen mensen bekeken EenVandaag-debat. Dat heeft de PVV-leider laten weten op Radio 538. De meeste kijkers waren het er over eens dat Mark Rutte (VVD) duidelijk de sterkere partij was, maar volgens Wilders is dat niet zo. “Het was voor mij een goed debat. Ik geloof dat het Nederlands Debat Instituut Rutte als winnaar heeft uitgeroepen, maar als je kijkt op de EenVandaag- of Telegraaf-site kijkt, dan heb ik gewonnen.

Volgens Wilders is het echter niet zo belangrijk wie de winnaar of verliezer is. “Het gaat er om dat men de verschillen ziet en dat is gelukt.”

Het was een stevig en leuk debat, aldus Wilders. “Ik denk dat we van twee kanten goede punten hebben gemaakt. Het was een inhoudelijk debat over zorg, economie en immigratie. Ik denk dat de mensen het verschil goed hebben gezien. Dan kunnen mensen keuzes maken.”

Wilders blijft anti-Rutte. “Rutte is een premier die volgens mij alles op zijn beloop laat en Nederland weggeeft aan de EU. Hij zegt ook pas op het laatst dat er extra geld naar de ouderenzorg moet. De PVV zegt daar wél voor op te komen. Als u het aan de VVD vraagt, zult u het spiegelbeeld horen.”

Toch zijn de persoonlijke banden met Rutte wel goed, meent de PVV’er. “Die zijn prima en zijn ook eigenlijk nooit verkeerd geweest. Rutte en ik spelen geen toneelspel – we verschillen hevig van mening met elkaar – maar dat laat onverlet dat je buiten het debat twee mensen bent en elkaar gewoon de hand schudden.”

Soms drink je een kop koffie, soms ook niet. Ik heb met niemand in de Tweede Kamer persoonlijke problemen.”

Foto: Avrotros

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » Wilders ziet zich niet als verliezer EenVandaag-debat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *