Mediacourant.nl » Witteman zag hoofdrol voor tv tijdens verkiezingsstrijd

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geplaatst op zondag 26 maart 2017 om 9:15

Series on demand kijken mag dan wel in opmars zijn, maar voor urgente zaken blijft de tv het aangewezen medium. Dat heeft de afgelopen verkiezingsstrijd wel bewezen. Dat stelt Paul Witteman in zijn column in VARAgids. Nederland zat massaal aan de buis gekluisterd in afwachting op een game changer. Uiteindelijk heeft de VVD gewonnen en zijn er nu formatiegespekken met CDA, D66 en GroenLinks. “Het wordt een mooie tijd voor nieuwsjagers“, aldus de VARA-ster.

Journalisten zitten bovenop de formatiegesprekken. “En dat gebeurt via de tv want als de verkiezingscampagne iets heeft aangetoond dan is het dat het zogenaamd ‘oude’ medium televisie voor de politici verreweg het belangrijkste podium was om met de achterban te communiceren.”

Men keek in de weken voorafgaand aan 15 maart massaal televisie, weet Witteman. “Nog nooit werd er zoveel naar debatten en interviews gekeken als dit jaar.”

Witteman blijft kijken. “Nu is er dus de formatie. Houd ze in de gaten, de mannen en vrouwen die met onze stem aan de haal gaan“, zegt hij in zijn column (via Blendle).

Lees ook: Bejaarde boos: Paul Witteman weigert knuffel (januari)

Foto: VARA

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » Witteman zag hoofdrol voor tv tijdens verkiezingsstrijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *