Mediacourant.nl » ‘Wurgcontract voor Boer Zoekt Vrouw-kandidaten’

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geplaatst op vrijdag 17 maart 2017 om 11:43

De vrouwen die meedoen aan het NPO 1-programma Boer Zoekt Vrouw moeten een wurgcontract tekenen van producent Blue Circle en omroep KRO-NCRV. Dat schrijft weekblad Privé deze week. Een van de kandidaten is zo geschrokken van het contract, dat ze Privé heeft benaderd. “Geen middel wordt geschuwd om de geldmachine van KRO-NCRV draaiende te houden, getuige dit contract (…), waarmee de deelnemende dames aan de kijkcijferhit met dreigende taal het zwijgen wordt opgelegd…

Privé is er onder meer verbijsterd over dat de kandidaten geen onkostenvergoeding krijgen, zelfs niet voor reiskosten. Ook wordt hen verboden om beelden van hun deelname ‘in de meest ruime zin van het woord’ publiek te maken.

Verder heeft het blad nu ook vraagtekens bij de authenticiteit van Boer Zoekt Vrouw. In paragraaf vijf vond het blad namelijk het volgende: “Ondergetekende zal volgens aanwijzingen van Producent zijn/haar medewerking verlenen aan het programma. Ondergetekende zal zich derhalve conformeren aan beslissingen van Producent en zal conform deze beslissingen handelen.

Dit houdt volgens Privé in dat de kandidaten precies moeten doen en vragen wat de regisseur zegt. “Het gaat alleen maar om het maken van een spectaculair programma, van spontaniteit is heel weinig sprake”, zegt de vrouw die het blad opzocht.

Tot slot mogen de vrouwen zich nooit in hun leven negatief uitlaten over het programma, meent het showblad. Als ze dat wel doen, moeten ze een schadevergoeding betalen. Volgens een anonieme advocaat kan zo’n vergoeding tot in de tonnen lopen.

Het Privé-artikel ‘Zo wordt tv-boerinnen zwijgen opgelegd! Dit contract MOETEN zij tekenen’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl » ‘Wurgcontract voor Boer Zoekt Vrouw-kandidaten’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *