Miljuschka noemt overleden vader ‘lamlul’

Miljuschka noemt overleden vader ‘lamlul’
[og_img]

Miljuschka Witzenhausen heeft een emotionele column over haar vader geschreven. De 33-jarige presentatrice beschrijft hoe haar vader haar verlaatte op haar elfde, en zij hem sindsdien nooit meer heeft gezien

De brunette zet in haar eerste zin meteen de toon. “Mijn vader is een lamlul”, begint ze. Miljuschka beschrijft hoe haar vader rond haar elfde ‘met de noorderzon’ is vertrokken. “Het deed pijn. Ik denk dat het zelfvertrouwen van ieder kind een knauw krijgt als de helft van zijn genen van de ene dag op de andere in rook opgaat. Het is niet uit te leggen en overmijdelijk dat hij of zij het zich persoonlijk aantrekt.”

Ondanks dat haar vader nog steeds leeft, voelt dit niet zo voor Miljuschka. “Gek genoeg praat ik altijd over hem alsof hij is overleden. Zo voelt het ergens ook.” Ze weet niet wat er in de toekomst gaat gebeuren tussen haar een haar vader. “Mijn vader is nu 70. Steeds vaker vraag ik me af wat ik zal doen als hij op sterven ligt. Ga ik afscheid nemen of naar zijn begrafenis? Het rouwen is al lang geleden begonnen. Maar echt afscheid heb ik nooit kunnen nemen.”

Miljuschka vertelde onlangs ook eindelijk wat ze van haar oom Willem Holleeder vindt. Het is moeilijk, pijnlijk, traumatisch en niet uit te leggen. Maar boven alles hou ik intens veel van mijn moeder en ben ik trots op haar. Zij heeft het het beste omschreven in haar boeken. Dus wil je weten hoe het voelt? Lees dat.”

Source link