Nederlandse broers: ‘Manager restaurant Praag begon met duwen’ | NU

Nederlandse broers: ‘Manager restaurant Praag begon met duwen’ | NU

De twee Nederlandse broers die in Tsjechië terechtstaan voor poging tot moord op een ober, stellen maandag dat zij niet degenen waren die de vechtpartij bij het restaurant waren gestart. Beiden stellen voor de rechtbank in Praag dat het de manager van de eetgelegenheid was die begon met duwen.

Dit blijkt uit berichten van rechtbankverslaggevers van De Telegraaf en het AD.

In april vorig jaar raakten de Nederlanders betrokken bij de vechtpartij. Maandag stellen ze dat dit mogelijk kwam doordat ze zelf drank hadden meegenomen naar het restaurant.

Hier zou een discussie over zijn ontstaan, die uiteindelijk uitmondde in een gevecht. Beide broers, Armin N. en Arash N., stellen dat de manager de eerste duw uitdeelde en dat er daarna een onoverzichtelijk gevecht ontstond tussen de mannen en de medewerkers van het restaurant.

De ober om wie de zaak draait heeft een hersenbloeding, een gebroken kaak, een gebroken oogkas en een verbrijzelde enkel opgelopen (foto, red.). Op videobeelden is te zien hoe de broers flinke trappen uitdelen.

Armin N. en Arash N. hebben beiden hun excuses aangeboden en willen de man ook geld geven.

Ober wil flinke schadevergoeding

De broers maakten deel uit van een grotere groep die op vakantie was. Drie anderen hebben voorwaardelijke straffen gekregen en twee mannen zijn vrijuit gegaan omdat ze de boel wilden sussen.

Ze maakten deel uit van een grotere groep die op vakantie was. Drie anderen hebben voorwaardelijke straffen gekregen en twee mannen zijn vrijuit gegaan omdat ze de boel wilden sussen.

De broers worden vervolgd voor poging tot moord en subsidiaire voor poging doodslag. Subsidiaire houdt kort gezegd in dat, als het eerste feit niet bewezen wordt geacht door de rechter, het tweede feit nog kan worden bewezen.

De ober heeft een schadevergoeding van 100.000 euro geëist.

Source link