Nederlandse film Kop Op wint Emmy Kids Award

Nederlandse film Kop Op wint Emmy Kids Award
https://images.nrc.nl/cEh0z1IVPpU8_9UlMnaWfNcmMvk=/1200×627/smart/filters:no_upscale():format(jpeg):fill(f8f8f8,true)/s3/static.nrc.nl/wp-content/uploads/2019/04/kopop.png

De Nederlandse animatiefilm Kop Op heeft dinsdag een Emmy Kids Award gewonnen. De makers van animatiestudio ‘Job, Joris en Marieke’ namen de prijs in ontvangst in de Franse stad Cannes.

De korte film gaat over drie vrienden met verschillende culturele achtergronden. Als ze door een magische wasmachine per ongeluk van hoofd wisselen, moeten ze een dag als elkaar door het leven. De stemmen van de drie hoofdpersonages zijn ingesproken door Nasrdin Dchar, Steye van Dam en Paulien Cornelisse.

Kop Op werd begin 2017 uitgezonden op NPO Zapp. De gehele film (21 minuten) is nog steeds te bekijken via NPO Start. Eerder won de animatiefilm al prijzen in onder meer Zuid-Korea en de Verenigde Staten, meldt persbureau ANP.

Het is de zevende keer dat de Emmy Kids Awards zijn uitgereikt. Eerder wonnen de Nederlandse jeugdfilm Rabarber en de serie Kasper en de Kerstengelen de prestigieuze prijs voor kinderprogramma’s en -films.

Source link