Nieuw-Zeeland verlaagt dreigingsniveau naar ‘gemiddeld’ | NU

Nieuw-Zeeland heeft het dreigingsniveau verlaagd van hoog naar gemiddeld. Dat maakte de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern woensdag bekend in een statement.

In de nasleep van de massale schietpartij op 15 maart in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch, werd het dreigingsniveau verhoogd van laag naar hoog.

Premier Ardern gaf in haar verklaring aan dat de autoriteiten nog steeds alert zullen blijven. “Hoewel het dreigingsniveau is verlaagd naar gemiddeld, en er geen acute en specifieke dreiging is waar de veiligheidsdiensten op reageren, zullen mensen een duidelijke aanwezigheid van politie blijven merken bij publieke evenementen,” aldus Ardern in haar verklaring.

De racistisch gemotiveerde aanslagen in maart hebben aan vijftig mensen het leven gekost. Nog eens dertig mensen raakten gewond. De 28-jarige Australische rechts-extremist die wordt verdacht van de aanslag zit vast.

De schietpartijen vonden plaats in twee moskeeën in de buitenwijk Linwood. De meeste slachtoffers van de terroristische aanslagen komen uit immigrantengezinnen.

Source link

nuno-show.nl