Onalledaagse beelden van leven in de stad
https://images.nrc.nl/A8jYWl_msAcSfHV3HDRZ8lm1dlM=/1200×627/smart/filters:no_upscale()/s3/static.nrc.nl/inbeeld/files/2019/04/1203dkvr2.jpg

De komst van het AZC in de Beverwaard was omstreden, maar de inwoners zijn stoer en kwetsbaar, vindt fotografe Eliza Bordeaux. Zij maakte foto’s van de bewoners voor de achtste editie van de fototentoonstelling De Kracht van Rotterdam. Met de foto van een jonge bewoner van het AZC won zij de Vakjuryprijs.
Het is een van de meer bijzondere inzendingen in het project dat ieder jaar fotografen de kans geeft minder in het oog springende kanten van de stad te laten zien. De opzet is: 1 stad, 12 fotografen, 24 uur. Die 12 fotografen melden zich zelf aan, het zijn jonge fotografen: tussen de 25 en 35 jaar en wonend in Rotterdam. Het werk is vrij, maar binnen voorwaarden: de vier foto’s moeten worden gemaakt in een toegewezen wijk binnen vier vastgestelde tijdvakken van 2 uur. Dit jaar was het winter toen de fotografen aan het werk gingen. De Publieksprijs ging naar Rik Versteeg. De foto’s hangen vanaf vandaag groot in de stad.

Source link

nuno-show.nl