Ontsnapping uit Drentse gevangenis met vrachtwagen mislukt

Ontsnapping uit Drentse gevangenis met vrachtwagen mislukt
https://images.nrc.nl/HkUTzOCMT6LIqXoIyh9S4M95XPA=/1200×627/smart/filters:no_upscale()/s3/static.nrc.nl/wp-content/uploads/2019/04/web-0904binveenhuizenjpg.jpg

Een gedetineerde heeft dinsdagochtend geprobeerd te ontsnappen uit de gevangenis Norgerhaven in Drenthe. Hij verschanste zich in een vrachtwagen waarmee oud vet uit de keuken werd opgehaald, bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid na berichtgeving van RTV Drenthe.

De woordvoerder vermoedt dat de vrachtwagen op het binnenterrein van de gevangenis stond, waar op dat moment gedetineerden aan het luchten waren. „Daar lopen ook bewaarders, maar de man heeft zich kennelijk snel verschanst in het voertuig”, aldus de zegsman. De gedetineerde kwam echter niet ver: nog voordat de vrachtwagen het terrein had verlaten, werd hij al ontdekt.

Het is „standaardprocedure” dat de voertuigen die het gevangenisterrein betreden, bij binnenkomst en vertrek gecontroleerd worden. Daar trof het beveiligingspersoneel de man aan. Als straf voor zijn ontsnappingspoging is de man nu overgebracht naar een isoleercel. Hoe lang hij daar moet blijven, is niet bekend.

In het Drentse dorp Veenhuizen, dat 1.250 inwoners telt, staan twee gevangenissen: Norgerhaven en Esserheem. Samen vormen zij de Penitentiaire Inrichting (PI) Veenhuizen. Norgerhaven heeft plek voor 242 gedetineerden, Esserheem heeft 239 cellen.

Source link