Ophef! Project Rembrandt-kandidaat blijkt al kunstschilder te zijn

Ophef! Project Rembrandt-kandidaat blijkt al kunstschilder te zijn
[og_img]

Waar Maroeska Metz uit Heel Holland Bakt veel ophef veroorzaakte toen bleek dat ze al lang een succesvol cateringbedrijf runt, is het nu een kandidaat uit Project Rembrandt die veel opzien baart. Nard Kwast blijkt namelijk al kunstschilder van beroep te zijn.

Nard weet te verbluffen tijdens de technische opdracht, maar een oplettende kijker merkt op Twitter op: ”Het is erg goed, maar nu lees ik net op zijn website dat hij Rembrandt reproducties in opdracht maakt???”

Op de website van Nard Kwast is inderdaad te lezen hoe zich aanbiedt als kunstschilder in klassieke schilderkunst en blijkt ook dat hij in opdracht schilderijen maakt. ”Daarnaast schilder ik hoogwaardig geschilderde reproducties van oude meesters als Rembrandt van Rijn.”

Opvallend, aangezien Nard in het programma wordt omschreven als ambtenaar bij de gemeente Arnhem. Toch wordt er niet geheimzinnig gedaan over het bijklussen als schilder. Op de site van Project Rembrandt is inderdaad te lezen dat Nard vanaf zijn twintigste is gaan schilderen en ‘af en toe’ reproducties maakt van bekende schilderijen.

Nard gooide hoge ogen als potentiële winnaar, toch was het de 21-jarige Sebas Groot die zondagavond de finale van Project Rembrandt won.

Source link