Politie doet invallen in onderzoek naar aanslag op Telegraaf-gebouw

Politie doet invallen in onderzoek naar aanslag op Telegraaf-gebouw
https://images.nrc.nl/PCeCReqaOZ5oRnskBpLuyUz6U5M=/1200×627/smart/filters:no_upscale()/s3/static.nrc.nl/wp-content/uploads/2019/04/web-0804bintmgjpg.jpg

De politie voert maandagochtend invallen uit in het onderzoek naar de aanslag op het gebouw van De Telegraaf vorig jaar juni. Volgens het Amsterdamse korps “vinden op verschillende locaties aanhoudingen plaats”.

Of er al mensen zijn opgepakt, is niet duidelijk. De politie was nog niet bereikbaar voor commentaar. Het is ook nog niet bekend op welke plek de acties zich afspelen.

Politie_Adam Politie Amsterdam eo Vanochtend vinden op verschillende locaties aanhoudingen plaats in verband met de aanslag op het pand van de Telegraaf op 26 juni vorig jaar. Het exacte resultaat van de actie volgt in de loop van de dag.


Lees meer over criminele kopstukken als Ridouan T.: De nieuwe cocaïnebaronnen van Nederland

De Telegraaf schrijft zelf dat arrestatieteams van de Dienst Speciale Interventies (DSI) zijn ingezet bij de operatie. De politie zou daartoe hebben besloten omdat sommige verdachten vuurwapengevaarlijk zijn. Justitie gaat ervan uit dat de beruchte drugscrimineel Ridouan T. opdracht heeft gegeven voor de aanslag.

Het pand van De Telegraaf aan de Basisweg in Amsterdam werd bijna een jaar geleden ‘s nachts geramd door een bestelbus. De bestuurder stak het met jerrycans gevulde voertuig vervolgens in brand. Niemand raakte gewond, maar de schade was aanzienlijk. Een paar dagen eerder werd een ander deel van het gebouw, waar het blad Panorama zit, beschoten met een raketwerper.

Source link