R. Kelly breekt optreden na halve minuut af

R. Kelly breekt optreden na halve minuut af
[og_img]

R. Kelly heeft een nieuw dieptepunt in zijn carrière beleefd. De zanger trad dit weekend op voor een zaal met slechts honderd mensen en brak zijn show al na 28 seconden af.

R. Kelly stond op het podium in de Dirty South Lounge in het Amerikaanse Springfield. Kaarten voor dit optreden waren te koop voor honderd dollar, maar de prijs werd al gauw lager gezet omdat er weinig animo was. Ook voor vijftig dollar per ticket waren er blijkbaar weinig mensen te enthousiasmeren.

Een aantal uur voordat de R&B-zanger het podium op ging plaatste hij een video op Instagram waarin hij vraagt of de media hem met rust kan laten. “Ik heb vanavond een evenement in Springfield dus ik wil de media vragen om het niet te bont met me te maken vanavond”, vraagt hij. “Dit is hoe ik mijn geld verdien nu dus ik moet dit evenement doen. Het is een feestje, dus als je me in de club ziet chillen met wat drankjes in mijn hand, alsjeblieft, houd het rustig.”

Seksueel misbruik
Op 22 februari 2019 werd R. Kelly aangeklaagd voor tien gevallen van seksueel misbruik. Hij moest toen 1 miljoen dollar aan borg betalen maar kon dat op dat moment niet ophoesten. Uiteindelijk betaalde Valencia P. Love, die zich bij TMZ ‘een goede vriendin’ van de zanger noemt, de nodige 100.000 dollar aan borg. Kort na de aanklacht zijn nog twee video’s boven water gekomen waarop het vermeende misbruik van minderjarigen door R. Kelly te zien zou zijn. Een video is aangeleverd door Michael Avenatti. Daarop is te zien hoe een 14-jarige seks heeft met een man die lijkt op R. Kelly. Een andere video, met soortgelijke inhoud, komt van Gary Dennis. De man zegt geen persoonlijke band met R. Kelly te hebben, en per toeval de opnamen te hebben gevonden. Een advocaat van R. Kelly, Steve Greenberg, zegt bij TMZ dat de zanger alle beschuldigingen ontkent.

De zaak in Chicago is niet de enige die R. Kelly boven het hoofd hangt. Ook in Detroit (Michigan) is de politie bezig met een onderzoek, naar een nieuwe beschuldiging van seksueel misbruik van een minderjarige door R. Kelly. Die zou in 2001 een seksuele relatie hebben gehad met een meisje van dertien jaar oud.

Op 6 maart gaf R. Kelly een interview over de misbruikzaken waarvan hij momenteel wordt beschuldigd. De zanger sprak met Gayle King voor CBS en ontkende alle beschuldigingen aan zijn adres. Kelly barstte op een gegeven moment zelfs in tranen uit, toen King hem vroeg of hij inderdaad seks met minderjarige meisjes had gehad, zoals in de omstreden documentaire Surviving R. Kelly gezegd wordt door vermeende slachtoffers. “Hoe dom zou dat zijn! Om zo stom te zijn om ze in mijn kelder op te sluiten en geen eten te geven? Oude geruchten, nieuwe geruchten, komende geruchten… ze zijn allemaal niet waar. Ik heb dit niet gedaan, ik vecht op dit moment voor mijn fucking leven,” zei de 52-jarige zanger geëmotioneerd.

Source link