Sergey Lazarev voert leger terugkeerders aan

Sergey Lazarev voert leger terugkeerders aan
[og_img]

AMSTERDAM – Het Eurovisiesongfestival biedt een uitstekende mogelijkheid om nieuwe artiesten te ontdekken maar traditiegetrouw keren jaarlijks ook heel wat bekende gezichten terug. De lijst van terugkerende artiesten is dit jaar lang met de Rus Sergey Lazarev als blikvanger.

Lazarev deed in 2016 ook mee aan het songfestival en werd toen met het aanstekelijke You Are The Only One derde. In Israël doet hij een nieuwe poging, dit keer met de ballade Scream. Het nummer is volgens de bookmakers een serieuze concurrent voor Duncan Laurence.

Een andere artiest die in 2016 van de partij was is Serhat. De Turk komt dit jaar opnieuw in actie voor San Marino. Joci Pápai is na een jaar afwezigheid terug voor Hongarije en ook Noord-Macedonië en Servië zetten eurovisieveteranen in. Tamara Todevska deed in 2008 mee als onderdeel van een trio en was tevens als achtergrondzangeres actief in 2004 en 2014. Nevena Božović was in 2013 onderdeel van meidengroep Moje 3 en deed in 2007 al mee aan het Junior Songfestival. Litouwen stuurt Jurijus Veklenko, die in 2013 en 2015 de backing vocals deed.

Andere artiesten die al onderdeel van de ‘eurovisiefamilie’ waren zijn de pas 16-jarige ZENA voor Wit-Rusland en Luca Hänni uit Zwitserland. Zena presenteerde vorig jaar het Junior Songfestival en deed in 2015 en 2016 mee aan de voorrondes van de ‘kindereditie’. Hänni deelde in 2017 de Zwitserse punten uit. Oud-deelnemers keren ook regelmatig terug in andere posities. Zo schreven Stig Rästa (Estland, 2015) en Jacques Houdek (Kroatie, 2017) dit jaar mee aan de inzendingen van hun land en schoof Ilse DeLange (2014) Duncan naar voren bij de Nederlandse selectiecommissie.

Source link