Showtek beschuldigt Michael van plagiaat

Nuno Boulevard, Entertainment Leave a Comment

Het Eindhovense dj-duo Showtek is op zijn zachtst gezegd niet zo blij met de nieuwe single van Michael van der Plas, de ex van Samantha ‘Barbie’ de Jong.
Voor zijn plaat Met Mike en Bianca zou Michael zonder toestemming een sample uit het nummer 90’s By Nature van Showtek hebben gebruikt.

“Het is zonde dat zo’n jongen ook carrière wil maken. Er is een verschil tussen inspireren en kopiëren en dit is gewoon kansloos en alles behalve creatief”, laat Sjoerd Janssen van Showtek weten vanuit Miami, die eerst wel even moest googelen wie Michael precies was. “Ik moest er eerlijk gezegd eerst een beetje om lachen. Ik dacht: who the hell is Michael van der Plas?”, aldus Sjoerd.

“Maar later dacht ik: hoe klein ook, zoiets moet je niet accepteren”, gaat de dj verder. “Je moet ergens een lijn trekken. Enige vergelijking is in dit geval nog licht uitgedrukt.”

Auteursrechten

Het management van Showtek laat weten dat het om de tafel wil gaan zitten met de platenmaatschappij van Michael met als doel om bijvoorbeeld de auteursrechten te claimen. Als dat niet lukt, volgen er andere stappen. Tot dusver is er geen officieel contact geweest.

Michael probeert met zijn liedje overigens zijn bar in het Spaanse Torremolinos onder de aandacht te brengen. Die gaat sinds deze week verder onder de naam Voom Voom.

ANP

Source link
Showtek beschuldigt Michael van plagiaat

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *