Slachtoffer Polanski uit 1977 wil einde zaak

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

De vrouw die veertig jaar geleden door Roman Polanski is misbruikt, pleit vrijdag op een hoorzitting in Los Angeles voor een einde van de strafzaak.
Dat heeft de advocaat van Polanksi donderdag gezegd.
Hij verzoekt om het stopzetten van vervolging van de regisseur.

Het is de eerste keer dat Samantha Geimer, die dertien jaar was ten tijde van het misbruik, in een openbare rechtszitting verschijnt. De vrouw heeft in de afgelopen jaren verschillende keren aangegeven dat zij de regisseur heeft vergeven. “Samantha Geimer is deze zaak zat. Ze vraagt al jaren aan het hof om de zaak te sluiten”, aldus de advocaat van de regisseur.

De openbaar aanklager van Los Angeles, die al jaren probeert Polanski voor de rechter te krijgen in de Verenigde Staten, liet weten dat hij het hof zal vragen het verzoek van de advocaat af te wijzen, wegens “gebrek aan nieuwe feiten”.

De inmiddels 83-jarige regisseur sloot in 1977 een deal met de toenmalige openbaar aanklager. Hij was echter bang dat de afspraak zou worden afgewezen door de rechter en vluchtte het land uit. In een zaak die in april diende, gaven zijn advocaten aan dat hij onder meer terug wil naar de VS om het graf van zijn vrouw Sharon Tate nog één keer te bezoeken. Zij werd in 1969 hoogzwanger vermoord door leden van de Charles Manson-sekte.

ANP

Source link
Slachtoffer Polanski uit 1977 wil einde zaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *