‘Spotify kan radio niet vervangen’

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geplaatst op vrijdag 10 maart 2017 om 13:43

Bert Kranenbarg, die dit jaar na 22 jaar Radio 2 overstapte naar Radio 5, gelooft heilig in de toekomst van het medium radio. Dat geeft hij aan in een interview met NCRV Gids. Waar tv moet opboksen tegen nieuwe media als YouTube, moet radio opboksen tegen nieuwe media als Spotify. Toch vreest hij niet dat radio de pijp uit gaat. “De radio heeft absoluut toekomst. De radio als vriend, daar heb ik altijd in geloofd. De persoonlijke manier waarop je toegesproken wordt en muziek waarover is nagedacht.

Radio voelt heel anders dan streamingdiensten, aldus Kranenbarg. “Er is moeite voor gedaan en er zit liefde in. Spotify, iTunes of een cd kunnen dat nooit vervangen.

Bovendien bedient zijn zender Radio 5 een doelgroep die nog erg graag radio luistert: de bejaarde doelgroep. “Het enige minpunt van Radio 5 is dat het geen etherfrequentie meer heeft en alleen via de kabel, internet of DABradio te ontvangen is.”

Dat vindt hij jammer. “Terwijl het juist voor een zender met een oudere doelgroep belangrijk is dat je hem via de transistorradio in je keuken of via je gewone autoradio kunt ontvangen.

Foto: KRO-NCRV

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
‘Spotify kan radio niet vervangen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *