Transgenders niet meer welkom in Amerikaans leger | NU

Transgenders niet meer welkom in Amerikaans leger | NU

Het Pentagon heeft vrijdag de omstreden wet rondom transgenders in het Amerikaanse leger ingevoerd. Door de wet is het vrijwel onmogelijk voor een groot deel van de groep om het leger in te komen, en transgenders die al in het leger actief zijn worden beperkt in hun takenpakket.

Het verbod geldt voor transmannen en -vrouwen die hormoonbehandelingen of een operatie voor een geslachtsverandering ondergaan

Trump vroeg de ban op transgenders in het leger in de zomer van 2017 al aan, vanwege de “enorme medische kosten die met het toelaten van transgenders ontstaan”. Echter werd het invoeren ervan uitgesteld door een hele reeks rechtszaken.

Onder het nieuwe beleid moeten transgenders “stabiliteit” tonen in rollen die voor hun biologische geslacht zijn weggelegd, over een periode van drie jaar. Daarnaast mogen ze hun lichaam niet veranderen naar het geslacht waarmee zij zichzelf identificeren. De groep moet zich gedragen naar de regels en waarden van hun biologische sekse.

Met zijn beslissing om veel transgenders te weren uit het leger, draait Trump het beleid van zijn voorganger Barack Obama terug. Die besliste dat transgenders zich mochten uitten in het Amerikaanse leger en medische zorg konden krijgen.

Source link