‘Trucje Maarten van Rossem is uitgewerkt’

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Geplaatst op maandag 27 maart 2017 om 12:25

De kijker kent het trucje van Maarten van Rossem inmiddels wel en daarom is hij tegenwoordig minder te zien aan talkshowtafels. Dat zegt Herman Meijer, eindredacteur van Pauw, in de Volkskrant. De ene talkshowgast is breder inzetbaar dan de andere talkshowgast, legt Meijer uit. “Sommigen hebben maar één manier van optreden. Drie keer op tv is dan leuk, maar daarna merk je toch dat iemand daar niet meer overheen komt. Je ziet de laatste tijd Maarten van Rossem steeds minder in talkshows.”

Het handelsmerk van Van Rossem is het benaderen van onderwerpen op een cynische en pessimistische manier en die zienswijze presenteren met zijn kenmerkende monotone en chagrijnige stemgeluid.

De cyclus van elke talkshowgast is eindig, aldus Meijer. “Het verschilt per persoon en per thematiek. Beatrice de Graaf gaat over terrorisme. Haar zullen we dus nog wel een tijd in beeld zien.”

Verder is Wierd Duk momenteel een populaire talkshowgast. “Gek genoeg worden wij steeds met ‘links’ geassocieerd. Dat heeft tot de reflex geleid dat Pauw meer op zoek is gegaan naar een ander geluid, vanaf de andere kant.

Dat werd Duk. “Wij zijn een debatprogramma, wij houden van mensen met een mening, goed verwoord, tegen de stroom in. Wierd schuwt het debat niet, hij duikt niet. Zijn meningen zijn niet salonfähig, niet politiek correct. Hij begrijpt de Wildersstemmer, en weet die goed te vertolken.

Als een deskundige eenmaal wordt opgemerkt, zien we hem of haar ineens overal. “Televisie is constant op zoek naar nieuwe gezichten. Iedereen kijkt naar elkaar, het gebeurt dat wij in een ander programma een interessante gast zien, waarna wij ons afvragen: ‘Waarom hebben wij die niet?’

Het artikel ‘Casus Wierd Duk: de roem van de talkshowgast’ over de opkomst van Wierd Duk als talkshowgast kunt u lezen op de website van de Volkskrant.

Foto: KRO-NCRV

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
‘Trucje Maarten van Rossem is uitgewerkt’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *