Uitgeest en koning feliciteren koppel waarvan man zes jaar dood is | NU

Uitgeest en koning feliciteren koppel waarvan man zes jaar dood is | NU

Zowel koning Willem-Alexander als de gemeente Uitgeest hebben een echtpaar waarvan de man al zes jaar dood gefeliciteerd met het diamanten huwelijk. Weduwe Babs Bannenberg (83) vindt de fout “dom en grof”.

De gemeente Uitgeest heeft een bericht van NH Nieuws bevestigd.

Bannenberg kreeg op 29 maart een telefoontje met de vraag van de gemeente of zij en haar echtgenoot het zouden waarderen als de burgemeester op het 60-jarige huwelijksfeest van haar en haar man langs wilde komen. De gemeente had gemist dat haar echtgenoot in 2013 is overleden.

Bannenberg stelt tegen NH Nieuws de fout “dom en grof” te vinden. Zij is echter wel tevreden met de manier waarop de gemeente de fout heeft hersteld en afgehandeld.

Ook Willem-Alexander en Maxima stuurden felicitatie

“Het is een pijnlijke menselijke vergissing”, erkent een woordvoerder van de gemeente. “Dit soort dingen mag natuurlijk niet gebeuren. Juist met dit soort zaken gaan we altijd erg zorgvuldig om” De gemeente is inmiddels twee maal bij de bejaarde dame op bezoek geweest om de zaak uit te praten.

Niet alleen de gemeente ging de fout in. Ook koning Willem-Alexander stuurde een felicitatie aan Bannenberg en haar overleden echtgenoot.

“Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin hebben vernomen dat u op 31 maart aanstaande de dag hoopt te gedenken waarop u 60 jaar geleden in het huwelijk trad”, staat in een brief die de weduwe van het koninklijk paar ontving.

De gemeente Uitgeest laat weten nog te hebben geprobeerd de felicitatie van het koningspaar tegen te houden, maar dit was al niet meer mogelijk.

Source link