Utrecht-actie Martin van Doorn groot succes

Utrecht-actie Martin van Doorn groot succes
[og_img]

Martin van Doorn beleefde een bizarre week na de aanslagen in Utrecht. De zanger zong tijdens de herdenking van de slachtoffers en besloot zijn single Als De Morgen Nooit Meer Komt opnieuw uit te brengen. De opbrengsten daarvan doneert de zanger geheel aan de nabestaanden van de slachtoffers. Die actie bleek een groot succes!

Aan 6 Inside vertelt Martin hoe het succes hem heeft overweldigd. “Ik wist helemaal niet wat mij overkwam. Het was eigenlijk na de uitzending, dat mensen mij gingen vragen waar het liedje te verkrijgen is.” Het nummer behaalde uiteindelijk zelfs nummer 3 in de iTunes Single Top 100.

Zanger Martin trad ook op bij de herdenking van Roos, één van de slachtoffers van de aanslag in Utrecht. De vader van het meisje had Martin horen zingen tijdens de herdenking en ‘brak’ na het optreden. Doordat hij zo ontroerd was door het optreden, besloot hij Martin te vragen om ook tijdens de herdenking te zingen. “Het was heel intiem en heel bijzonder”, vertelt Martin.

De afgelopen weken waren als een ‘roes’ voor de Utrechter. Gelukkig kreeg hij veel steun van zijn dochters. “Mijn dochters waren zelf ook heel verdrietig. Toen ik daar stond te zingen, vertelden ze mij achteraf hoe trots ze op mij waren.” Ook de burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, bedankte Martin na het optreden. “Een hele aardige man”, volgens Martin. “Hij zei ‘bedankt’ en ‘wat heb je mooi gezongen’.”

Voor Martin zelf is de afgelopen tijd ook lastig geweest, aangezien hij vorig jaar zijn eigen moeder verloor. “Ik heb dat zelf nog niet echt een plekje kunnen geven. Er komt zoveel op je af: het huisje leeghalen, vervolgens andere mensen in dat huis.” Terwijl Martin bij de herdenking in Utrecht zijn nummer prachtig ten gehore bracht, lukte hem dit niet bij de uitvaart van zijn eigen moeder. “Bij mijn eigen moeder kon ik het niet zingen. Daar kan ik dan wel eens boos op m’n eigen over worden, maar dat is dan weer net te intiem en te dichtbij, denk ik.”

Ook in de toekomst zullen we nog van Martin gaan horen. De volkszanger is al een tijdje bezig met nieuwe muziek en denkt dat het mooi zal aansluiten op Als De Morgen Nooit Meer Komt. Ook heeft hij het naar zijn zin achter de bar bij café Ouwe Dikke Dries in Utrecht en treedt hij regelmatig op door het land. “Ik kan lekker mijn ding doen zo. Als ik vrij wil, krijg ik vrij. Heel goed te combineren allemaal.”

Als De Morgen Nooit Meer Komt van Martin van Doorn is hier te koop via iTunes.

Source link