Verreck gaat boek over Den Haag schrijven

Nuno Boulevard, Entertainment Leave a Comment

Cabaretier en auteur Marcel Verreck gaat een boek over Den Haag schrijven.
Dat heeft hij gemeld in een interview met het Radio 5-programma Volgspot.

Zijn nieuwste boek, Deventersestraat, speelt zich al deels af in Den Haag en deels in Deventer. “Geen stad is zo gelaagd en kent zoveel verschillende werelden als Den Haag”, stelt de cabaretier. “Van de duurste wijk van Nederland in Wassenaar tot de Schilderswijk, de armste wijk van Nederland.”

Verreck heeft zich de laatste jaren steeds meer toegelegd op het schrijven van boeken. “Ik kreeg deze thrillervorm aangereikt omdat de vaste auteur van deze serie naar een andere uitgever ging”, vertelt hij. “Mijn uitgever dacht dat het wel iets voor mij kon zijn. Ik schreef in het verleden vooral veel dingen voor de korte baan, zoals columns. Deze overstap was een grote stap voor mij.”

De auteur heeft met Deventersestraat geprobeerd het geijkte thrillerstramien te overstijgen. “Ik heb mijn ambities wel hoger gelegd. Het is meer een psychologische ontwikkelingsroman geworden, over twee jonge idealistische mensen die wel een flinke ontwikkeling doormaken. Het is niet alleen meer een aaneenschakeling van dolle avonturen.”

Daarnaast werkt Verreck aan een muziektheatervoorstelling over een Haagse ijssalon.

ANP

Source link
Verreck gaat boek over Den Haag schrijven

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *