Verwarde man aan hek van villa Eikenhorst wilde trouwen met Amalia

Nuno Boulevard, Entertainment Leave a Comment

Een verwarde man die op Nieuwsjaardag gearresteerd werd bij Villa Eikenhorst in Wassenaar, wilde de Koning vragen om de hand van prinses Amalia. De man verklaarde voor de rechtbank dat hij voorbestemd was om samen met de prinses de wereld te redden.

Omroep West meldt dat de 35-jarige man op 1 januari 2017 aan het hek stond van de koning en de bewakers vertelde dat hij graag een biertje wilde drinken met Willem-Alexander. Daarna zou hij de vader van Amalia om haar hand hebben willen vragen.

Bomgordel

De sfeer sloeg om toen de man tegen de wachters zei dat hij gefouilleerd zou moeten worden, omdat hij een bomgordel zou kunnen dragen. Dit was reden genoeg voor de Marechaussees om hun collega’s op te trommelen, die de man vervolgens naar het bureau hebben afgevoerd. Vanuit de gevangenis probeerde de man opnieuw contact te leggen met de koning. Na enige tijd in de gevangenis te hebben doorgebracht, werd de man weer vrijgelaten met een enkelband met de uitdrukkelijke opdracht uit de buurt van De Horsten te blijven. De man werd echter al gauw weer vastgezet, nadat hij eigenhandig zijn enkelband had doorgeknipt.

Volgens zijn advocaat heeft de man geen daadwerkelijke terreurplannen, maar is hij vooral ‘een verwarde man’. Bovendien was het volgens zijn advocaat nooit de bedoeling geweest om de Marechaussees te bedreigen, maar enkel om hen te waarschuwen. Het OM beschouwt de man door deze uitspraken echter als volledig ontoerekeningsvatbaar. De man zou volgens het OM een verplichte behandeling moeten krijgen in een psychiatrische kliniek.

Huwelijkskandidaat

De man lijkt sowieso niet bepaald een ideale huwelijkskandidaat voor de prinses: hij heeft een strafblad met veroordelingen van zes jaar en tweeënhalf jaar voor gewelddadig gedrag.
 

Meer Boulevard:

Source link
Verwarde man aan hek van villa Eikenhorst wilde trouwen met Amalia

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *