Vier doden bij aanslag op Amerikaanse luchtmachtbasis Afghanistan

Vier doden bij aanslag op Amerikaanse luchtmachtbasis Afghanistan
https://images.nrc.nl/2jcsbP05UXVPJyjpNckRCYwqc1M=/1200×627/smart/filters:no_upscale()/s3/static.nrc.nl/wp-content/uploads/2019/04/web-0804buiusaafghanistanjpg.jpg

Drie Amerikaanse militairen en een werknemer van het leger zijn maandag overleden door een zelfmoordaanslag bij een luchtmachtbasis in de buurt van de Afghaanse stad Bagram. Dat melden de internationale persbureaus op basis van mededelingen door het leger. Het is onduidelijk welke nationaliteit de werknemer heeft.

Bij de aanslag raakten ook drie militairen gewond, hoe ernstig hun verwondingen zijn is onduidelijk. De explosie vond rond 17.40 uur plaats buiten de luchtmachtbasis van Bagram, de grootste Amerikaanse militaire basis in het land. De Talibaan hebben de aanslag op Twitter opgeëist.

Het zou gaan om een zelfmoordaanslag met een auto. Volgens de gouverneur van Bagram was de aanval gericht op “een geblindeerde wagen waarin leden van buitenlandse strijdkrachten werden vervoerd”. De explosie zou plaats hebben gevonden in afgezet gebied, vlakbij het vliegveld.


In beeld: De grootste Amerikaanse luchtbasis van Afghanistan

Sinds begin 2019 zijn zeven Amerikaanse militairen omgekomen in Afghanistan. De namen van de slachtoffers van maandag zijn nog niet bekendgemaakt. Protocol is dat het leger deze pas 24 uur na het incident openbaart zodat de nabestaanden op de hoogte gesteld kunnen worden.

Source link