Zendermanager NPO zegt niets toe over Argos

Nuno Boulevard, Entertainment Leave a Comment

Het politieke radioprogramma Kamerbreed blijft bestaan.
Dat stelt zendermanager Laurens Borst donderdag in een verklaring op de NPO-site.
Hij reageert hiermee op alle commotie over een conceptplan voor 2018 waarin staat dat de journalistieke programma’s Argos, Kamerbreed en Reporter getroffen worden door flinke bezuinigingen.

“Kamerbreed dat verdwijnt? Integendeel”, schrijft Borst. “Wij willen Kamerbreed juist elke werkdag een half uur zendtijd geven als onderdeel van 1Vandaag. Dat is meer dan een verdubbeling!” Harde toezeggingen voor Argos en Reporter doet de zendermanager overigens niet.

Wel zegt de manager in zijn verklaring “volgend jaar juist meer geld te willen uittrekken voor onderzoeksjournalistiek. We willen er, lineair en online, meer plaats en tijd voor inruimen. We willen ook ruimte maken voor vernieuwende programma’s met onderzoeksjournalistiek.”

Zilveren Reissmicrofoon

Wat dit betekent voor Reporter en Argos, vorige week nog bekroond met de prestigieuze Zilveren Reissmicrofoon, is niet duidelijk. Borst beklemtoont dat het jaarplan 2018 pas in het najaar definitief wordt vastgesteld en de gesprekken met de omroepen nog lopen.

De Volkskrant bracht vorige week het nieuws dat de NPO flink wil gaan snijden in de zendtijd en het budget van Argos en Reporter. Volgens het conceptplan zou het de kwaliteit van de programma’s ten goede komen als de zendtijd zou worden gehalveerd. Dit leidde tot een stroom van boze reacties en kritiek. Volgens critici zou de NPO juist in tijden van ‘fakenews’ moeten investeren in goede journalistiek.

ANP

Source link
Zendermanager NPO zegt niets toe over Argos

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *