Zestien Nederlandse studenten in Italië in ziekenhuis door onbekend virus | NU

Zestien Nederlandse studenten in Italië in ziekenhuis door onbekend virus | NU

Zestien Nederlandse studenten van het Hout- en Meubileringscollege uit Amsterdam zijn in de Italiaanse stad Milaan behandeld voor een opgelopen virus. Het is nog niet bekend om wat voor virus het gaat en wat de oorzaak is van de kwaal.

Dat zegt Stephan Welie, teamleider bij de vakschool. In totaal hadden ongeveer dertig studenten en vier begeleiders gezondheidsklachten als buikpijn, misselijkheid en koorts tijdens hun excursie in Milaan.

Maandagochtend vertrokken 110 studenten en elf begeleiders vanuit Amsterdam met twee bussen om de interieurbeurs Salone del Mobile te bezoeken.

Dinsdagavond verschenen de eerste gezondheidsklachten. In totaal werden zestien studenten in het ziekenhuis behandeld, waarvan er dertien snel naar huis konden. Inmiddels zijn alle leerlingen ontslagen uit het ziekenhuis.

Studenten keren vrijdag terug naar Amsterdam

Volgens van Welie kloppen de berichten die donderdagochtend in de Italiaanse media verschenen niet, waarin gesuggereerd werd dat de leerlingen getroffen zouden zijn door een voedselvergiftiging opgelopen in een Nederlands restaurant, vlak voor de studenten naar Italië reisden.

“De leerlingen zijn niet ziek geworden van een voedselvergiftiging, maar we weten niet wat wel de oorzaak is. Het zou kunnen zijn dat een student die het virus met zich meedroeg in de bus is gestapt en het daardoor overgedragen heeft, maar dat is puur speculatie.”

Inmiddels zijn de studenten weer overgegaan tot de orde van de dag. “Het was even heel erg schrikken, maar de sfeer in de groep is nu goed. De studenten hebben plezier.” Vrijdag begint de terugtocht naar Amsterdam, waar de groep maandag aan zal komen.

Source link